The New What Now is een collectief toegespitst op het promoten en ondersteunen van jonge hedendaagse klassieke muziek. Dit door het organiseren van een jaarlijkse concertenreeks waarin zowel jonge muzikanten als jonge componisten aan bod komen en vaak voor het eerst hun werk aan het grote publiek laten horen.

Collectief 2017

Ruben De Gheselle

Organisator

Ellen Jacobs

Organisator

Tim Courtyn

Organisator

Wim Pelgrims

Percussionist

Jelle Proost

Percussionist

Aya Suzuki

Percussioniste

Alberto di Priolo

Componist

Adam Clarke

Componist

Bas Hendrickx

Componist

Renée Vos

Componist

John Panagiotou

Componist

Julio Domingo

Componist

Karel Stulens

Componist

Lucas Van Vlierberghe

Componist

Martí Brugué Noguer

Componist

Noah Senden

Componist

Constance Isabelle Van Gog

Componis

Sergi Guash Llorach

Componist

Simon Rogiest

Componist

Stuart Rynn

Componist

Ruben De Gheselle

Componist

Ellen Jacobs

Componist

Tim Courtyn

Componist

Missie

The New What Now is een vereniging van jonge componisten en muzikanten.The New What Now brengt geen Beethoven of Bach. Wij brengen u de hedendaagse artistieke uitingen van allerhande jonge mensen met een verschillende persoonlijkheid. Wij tonen het publiek een glimp van de ontwikkeling als jonge componist(e) of jonge muzikant in onze eigen 21ste eeuw en laten horen wat normaal gezien als ‘ongehoord’ wordt beschouwd. The New What Now presenteert steeds unieke concerten. Ze wil haar publiek een toegankelijk, kwaliteitsvol en uitdagend programma aanbieden dat nergens anders te horen is. Kortom; The New What Now laat u kennismaken met de nieuwste lichting. Muziek voor de toekomst.

Structuur

Het collectief opereert vanuit Gent en is in residentie in het KASK & Koninklijke Conservatorium. Ze brengt in samenwerking met het team van MIRY Concertzaal kwaliteitsvol nieuw werk dat ook grenzen durft te verleggen. In een aantal concerten tijdens het seizoen 2016-17 brengen we beloftevol werk uit vele windrichtingen. We focussen in het bijzonder op creatie en uitvoering van werk van jonge componisten uit België, Nederland, Noord-Frankrijk. De keuze van het werk is gevarieerd en zonder programmatische of stilistische vooropstellingen. Kwaliteit primeert. Toegankelijkheid is geen zonde, maar ook geen eis. In onze concerten kunnen jonge meesters zich artistieke voluit laten gaan zonder beperking vanuit vooropgestelde normen of verwachtingspatronen. Zij schrijven voor solo-instrumenten, uitdagende kamermuziekensembles en volwaardig kamerorkest. Jaarlijks produceert het collectief een kindervoorstelling die in première gaat tijdens de Gentse Feesten, waar jonge componisten een forum krijgen.

Partners