The New What Now is een collectief toegespitst op het promoten en ondersteunen van jonge hedendaagse klassieke muziek. Dit door het organiseren van een jaarlijkse concertenreeks waarin zowel jonge muzikanten als jonge componisten aan bod komen en vaak voor het eerst hun werk aan het grote publiek laten horen.

Collectief 2017

Ruben De Gheselle

Organisator

Charles Vandenbroucke

Organisator

Mathias Coppens

Organisator project I./ pianist

Tom Johnson

violist project I.

Sofie Verbeeck

fluitiste project I.

Sven Van Den Voorde

klarinetist project I.

Lieselot Watté

celliste project I.

Liesbeth Decrock

componiste

Adam Clarke

componist

Jonathan Bonny

componist

Carlos Brito Dias

componist

Patrick Housen

componist

Michiel De Naegel

componist

Maxime Jean-Baptiste

video-kunstenaar

Maxime Gourdon

video-kunstenaar

Inge van den Kroonenberg

video-kunstenaar

Baltasar Thomas

video-kunstenaar

Fran Van Gysegem

video-kunstenaar

Liene Straupe

video-kunstenaar

Diogo Baldaia

video-kunstenaar

Missie

The New What Now is een vereniging van jonge componisten en muzikanten.The New What Now brengt geen Beethoven of Bach. Wij brengen u de hedendaagse artistieke uitingen van allerhande jonge mensen met een verschillende persoonlijkheid. Wij tonen het publiek een glimp van de ontwikkeling als jonge componist(e) of jonge muzikant in onze eigen 21ste eeuw en laten horen wat normaal gezien als ‘ongehoord’ wordt beschouwd. The New What Now presenteert steeds unieke concerten. Ze wil haar publiek een toegankelijk, kwaliteitsvol en uitdagend programma aanbieden dat nergens anders te horen is. Kortom; The New What Now laat u kennismaken met de nieuwste lichting. Muziek voor de toekomst.

Structuur

Het collectief opereert vanuit Gent en is in residentie in het KASK & Koninklijke Conservatorium. Ze brengt in samenwerking met het team van MIRY Concertzaal kwaliteitsvol nieuw werk dat ook grenzen durft te verleggen. In een aantal concerten tijdens het seizoen 2016-17 brengen we beloftevol werk uit vele windrichtingen. We focussen in het bijzonder op creatie en uitvoering van werk van jonge componisten uit België, Nederland, Noord-Frankrijk. De keuze van het werk is gevarieerd en zonder programmatische of stilistische vooropstellingen. Kwaliteit primeert. Toegankelijkheid is geen zonde, maar ook geen eis. In onze concerten kunnen jonge meesters zich artistieke voluit laten gaan zonder beperking vanuit vooropgestelde normen of verwachtingspatronen. Zij schrijven voor solo-instrumenten, uitdagende kamermuziekensembles en volwaardig kamerorkest. Jaarlijks produceert het collectief een kindervoorstelling die in première gaat tijdens de Gentse Feesten, waar jonge componisten een forum krijgen.

Partners