Concert

Wat betekent het om componist te zijn in de 21ste eeuw, temidden van verschillende overweldigende elektronische muziektendensen? Het woord componist klinkt alvast zeer traditioneel, maar dat is de nieuwe avant garde van The New What Now absoluut niet. Maar liefst 24 jonge makers engageerden zich voor dit project en schreven een miniatuur die hun muzikale persoonlijkheid weerspiegeld in niet meer dan twee minuten.Allen schreven ze voor het uitgebreide percussie-instrumentarium, de voorvader van alle muziekinstrumenten, die doorheen de tijden een spectaculaire evolutie kende. De componisten wenden een instrumentarium aan dat grote muzikale vlakten bedekt. Van de overweldigende klank van 3 pauken tot de intiemere muziek op het Glockenspiel.

Ook de uitvoering van de muziek ligt in handen van een jonge garde. The New What Now strikte met enige trots Jelle Proost, Aya Suzuki en Wim Pelgrims voor dit project. Drie percussionisten van formaat die ondertussen al hevige furore maakten in verschillende hoeken van de klassieke muziekwereld. U hoort het, op 25 januari staat u vooral een rebelse avond te wachten en zwaait de jeugd voor één avond met de scepter.

Het resultaat is een avondvullend programma met korte karaktervolle composities die in het grote geheel een nieuwe betekenis krijgen. Nu eens contrasterend, dan weer schijnbaar bij elkaar aansluitend. 24 componisten, 3 uitvoerders allen gedestilleerd naar één coherent verhaal, ”Long Stories Short”.


The New What Now

Long Stories Short
Waar MIRY Concertzaal, Biezekapelstraat 9, 9000 Gent
Wanneer 25 januari 2018 om 20:00
Kostprijs 5 euro
Reserveren
Met steun van Stad Gent, KASK/Koninklijk Conservatorium Gent